Prelectura

Dacă aveţi întrebări şi nelămuriri, sau vreţi să vă convertiţi la inorogizm, vă rugăm să vă adresaţi la squeeze_l@yahoo.com. Un mail trimis înseamnă o viaţă salvată.

marți, 5 ianuarie 2010

Inorogizm FAQ

De azi avem deschisă o adresă yahoo specială pentru recepţionarea părerii dumneavoastră, fie ea păgână sau credincioază, squeeze_l@yahoo.com. De asemenea acest lucru este vizibil la "PRELECTURA", chiar sub titlul blogului. Cu îngăduinţa Tătucului Cosmic am întocmit un fachiu.

FAQ

1. Ce este inorogizmul?
Inorogizmul este religia dedicată lui Inorog, considerat a fi singurul zeu real, fără a abuza de noţiuni contradictorii, metafore, sau a sfida bunul simţ.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi http://inorogul.blogspot.com/2009/11/despre-inorog.html

2. Ce dovezi există pentru existenţa lui Inorog?
Inorogul nu este sprijinit de nicio dovadă ştiinţifică, doar de faptul că nu se poate demonstra că Inorogul nu există. Este suficient să ne uităm în jurul nostru şi să observăm strălucirea soarelui, complexitatea vieţii sau la amprenta degetului mic de la picior ca să ne dăm seama că toate acestea nu au apărut din întâmplare şi că au nevoie de un creator.
Avem şi o listă cu principalele cinci dovezi ale existenţei lui Inorog:
http://inorogul.blogspot.com/2009/11/dovezi-ale-existentei-inorogului.html

3. Ce motive am să cred în Inorog?
Motivul enunţat de Pascal:
"Dacă (,) crezi în Inorog şi acesta nu există nu ai pierdut nimic
dacă nu crezi şi acesta există, ai pierdut totul."
În realitate, religia inorogizm nu este atât de dură cu oamenii care îmbrăţişează scepticismul, aceştia nu "pierd totul". Acelaşi lucru nu se poate afirma despre persoanele care cred în personajele imaginare, care ne-au adus atâtea războaie şi taxe.

4. Raiul şi Iadul.
Raiul inorogesc este simbolizat de o vale inundata cu lapte peste care plutesc cerealele marca Unicorn Flakes, de departe fiind cerealele sfinte, nestricăcioase, având în vedere că prezenţa Sfintei Stafii este toxică pentru bacteriile şi germenii care descompun alimentele.
Iadul este asemănător cu raiul, doar că laptele este stătut şi brânzit, iar cerealele sunt infectate cu salmonela. De asemenea în iad se fac cozi lungi la servirea mesei, dat fiind numărul mare de religiosi masochişti.
Avem şi un purgatoriu pentru ateii care nu au fost de acord că Inorog există şi/sau nu au vrut să meargă în rai (mai multe detalii la 5). În acest purgatoriu ateii, cunoscuţi ca având un IQ mai mare decât a oamenilor religioşi (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Religiosity_and_intelligence), vor lucra în fabrica Unicorn Flakes descoperind reţete noi şi noi modalităţi de fluidizare a traficului în timpul mesei, metode aplicate, evident, doar în rai. Ateii au tot timpul opţiunea de a crede în Inorog, chiar şi după moarte, dacă un ateu recunoaşte că Inorog există acesta va putea pleca din fabrică şi să paraziteze în voie în Rai.  

5. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a ajunge în Rai?
În primul rând trebuie să respectaţi pe cât posibil Termenii şi Condiţiile licenţei, ca adept legal al inorogizmului, care se găseşte la http://inorogul.blogspot.com/2009/12/cele-10-daca-vrei-sa-nu-fii-traznit.html în special primele 4 paragrafe.
Pentru intrarea în rai, se va face lepădarea de diavocal, pe timpul vieţii lumeşti, mai concret, să renunţaţi la orice prieten imaginar care a provocat războaie şi/sau promovează valori greşite, contrare bunului simţ, mai exact codul moral prezent în Termenii şi Condiţiile licenţei.
În cazul în care sunteţi ateu/agnostic/fără religie, în viaţa de apoi, Sfântul Portar Invizibil Roz vă va da un formular în care să semnaţi că sunteţi de acord că Inorog există şi că sunteţi de acord să mergeţi în rai... pentru că dragostea cu forţa nu se poate.


6. Pastafarienii vor merge în iad?
Din moment ce Monstrul Zburător de Spaghete nu încalcă Termenii şi Condiţiile şi nici nu a provocat războaie, Tătucul Cosmic a amenajat un vulcan de bere cu stripteuze aşa cum este prevăzut în preacinstita enciclopedie http://ro.wikipedia.org/wiki/Monstrul_Zbur%C4%83tor_de_Spaghete
Cei care-l hulesc pe FSM(Flying Spagetii Monster) şi nu respectă condiţiile de intrare în rai, vor ajunge tot în iadul inorogesc, acesta fiind universal valabil.

Dacă aveţi credinţe în ceainicul lui Russel sau alte asemenea, vă rugăm să vă adresaţi Portarului Invizibil Roz, pentru a vă amenaja un spaţiu corespunzător. Dacă doriţi să vă creăm un loc conform cerinţelor dvs. încă de pe acum, vă rugăm să vă adresaţi la squeeze_l@yahoo.com.

7. Cum ne putem ruga la Inorog? Există slujbe speciale pentru mântuire?
Deşi Inorog nu promovează milogeala particulară, sau în grup, aveţi la dispoziţie semnul Sfântului Unicorn, prezentat în postul http://inorogul.blogspot.com/2009/12/simbolul-dreptei-credinte-inorogizmul.html care alungă spiritele rele. Dacă veţi comite semnul în mod frenetic, de zeci de ori pe zi, Inorog vă va considera simpatic, dar nu vă va atrage beneficii spirituale, doar o consolidare musculara, în urma efortului depus.

8. Dacă este atât de uşor să ajungi în rai, ce relevanţă mai au faptele bune?
În baza de date a Secretarului Invizibil Roz aveţi creat aşa numitul "Contor de Fapte". Cu cât faceţi mai multe fapte bune, cu atât vă este asigurat un loc mai în faţă la coadă, la luarea sfintei mese. Evident, faptele rele vă vor aduce mai în spatele cozii. Distribuirea în coadă se face cu o marjă de eroare de plus minus 2% . Având în vedere că în rai sunt puţine persoane, şi acestea amabile, recomandăm să nu vă chinuiţi prea mult în goana după puncte şi să vă ocupaţi de viaţa personală.
Baza de date rămâne valabilă şi în cazul în care mergeţi în iad, unde, evident, orice faptă bună contează.

9. Ce minuni a înfăptuit Inorog pentru a ne arăta că există?
Inorog nu are înclinaţii pentru lumea circului şi a înghiţitor de săbii, dar El s-a arătat sfinţiilor şi ţi se va arăta şi ţie, tot ceea ce trebuie să faci este să crezi în Inorog şi să fii cu inima curată, adică să respecţi T&C.

10. "Inorog nu are vreo carte precum Dumnezeu are biblia, în concluzie Inorog nu există"
Afirmaţia de mai sus este cea mai folosită scuză pentru a evita convertirea la inorgizm, este o eroare logică de cea mai joasă speţă, mai exact o eroare 3 in 1, pornim de la o premisă falsă, facem o analogie ilogică, din care rezultă o concluzie greşită.
10.1 Premisa "Inorog nu are vreo carte precum Dumnezeu are biblia" este falsă, deoarece Inorogul face literatură în acest blog, special pentru cei care au urechi să audă.
10.2 Analogia este ilogică, faptul că Inorog nu are o revistă neagră cu cruce pe ea nu înseamnă decât că Inorog nu are o revistă neagră cu cruce pe ea. Dacă pisicile cad tot timpul în picioare şi câinii nu, nu înseamnă că (,) câinii au dispărut în urma selecţiei naturale.
10.3 Concluzia este falsă, din motive prezentate la 10.2, de asemenea eroarea este de tip non sequitur (http://ro.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur).

Un comentariu: